Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος ΙΙ

Κωδικός Προϊόντος: 3708

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

51,52 €
57,24 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Ο τόμος αυτός είναι ο δεύτερος του έργου «Υδραυλικά Έργα: Σχεδιασμός και Διαχείριση» και αναφέρεται στη μεγάλη κατηγορία των Εγγειοβελτιωτικών Έργων. Τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα είναι γενικά πιο σύνθετα έργα από τις άλλες κατηγορίες των υδραυλικών έργων που παρουσιάζονται στον πρώτο τόμο επειδή περιλαμβάνουν και άλλους πόρους εκτός των υδατικών πόρων (όπως π.χ. εδαφικοί πόροι) αλλά και λόγω του γεγονότος ότι επηρεάζουν και επηρεάζονται από πολλούς κλάδους της οικονομίας και συνδέονται με μεγάλους πληθυσμούς που απασχολούνται στη γεωργία.

Οι κατηγορίες των Εγγειοβελτιωτικών Έργων είναι πολλές, όμως στα τεχνικά κείμενα που περιλαμβάνονται σ'αυτόν τον τόμο γίνεται αναφορά: α) στα αρδευτικά έργα β) στα στραγγιστικά έργα, και γ) στα έργα διευθέτησης υδατορευμάτων και αντιπλημμυρικά έργα. Εκτός της υποστήριξης του σχεδιασμού των έργων αυτών επιχειρείται και η ανάπτυξη «κανόνων» καλής λειτουργίας και διοίκησης των έργων που είναι εξίσου σημαντικές διαδικασίες όπως και ο σχεδιασμός.

Τέλος δίνεται (όσο γίνεται πιο σύντομα) η θεωρία και το υπόβαθρο που κρίνεται απαραίτητο για την υποβοήθηση των υπολογισμών που απαιτούνται για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των εγγειοβελτιωτικών έργων. Αξίζει να τονισθεί ότι η προσέγγιση που επιχειρείται στηρίζεται στις νέες απόψεις για την ανάπτυξη και το περιβάλλον. Σύμφωνα με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα αποτελούν τμήματα (μέλη) ενός συνόλου που συμμετέχουν στη διαχείριση των υδατικών πόρων μιας λεκάνης απορροής. Τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα «αξιοποιούν» πόρους και παράλληλα δημιουργούν κινδύνους για το περιβάλλον αν δεν σχεδιασθούν και δεν λειτουργήσουν σωστά.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2006
ISBN:
978-960-266-171-0
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
766

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Υδατικοί πόροι Ι

Υδατικοί πόροι Ι

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ανανεωμένη και βελτιωμ...

61,48 €
55,33 €
Τεχνική μηχανική,Τόμος ΙΙ

Τεχνική μηχανική,Τόμος ΙΙ

Το βιβλίο περιλαμβάνει είκοσι κεφάλαια. Καθένα απ...

32,86 €
29,57 €
Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος Ι

Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος Ι

Αναμφισβήτητα η συγγραφή ενός σύγχρονου δίτομου έρ...

63,60 €
57,24 €
Υδατικοί πόροι ΙΙ

Υδατικοί πόροι ΙΙ

Ο τόμος αυτός αποτελεί το συμπληρωματικό μέρος του...

28,62 €
25,76 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.