Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος Ι

Κωδικός Προϊόντος: 1787

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

57,24 €
63,60 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Αναμφισβήτητα η συγγραφή ενός σύγχρονου δίτομου έργου για τα Υδραυλικά Έργα είναι ένα μεγάλο εγχείρημα με δεδομένα την ανυπαρξία άλλων αντίστοιχων βιβλίων στην Ελληνική Βιβλιογραφία τις τελευταίες δεκαετίες, και τη μεγάλη εξέλιξη σε τεχνολογικούς τομείς που έχουν επηρεάσει το σχεδίασμά, την κατασκευή και τη διαχείριση των έργων αυτών. Η συγγραφή ενός τέτοιου μεγάλου έργου στη σύγχρονη περίπλοκη εποχή απαιτεί γνώσεις σε πολλά επιμέρους αντικείμενα ώστε το αποτέλεσμα να είναι αξιόπιστο και σύγχρονο.

Με δεδομένο ότι το έργο απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από τη μια, και επαγγελματίες μηχανικούς και επιστήμονες τεχνικών ειδικοτήτων από την άλλη, επεκράτησε η άποψη ότι πέρα από τις γνώσεις ειδικό βάρος έπρεπε να δοθεί στην παρουσίαση και στην ισόρροπη προσέγγιση των θεμάτων που αναπτύσσονται. Έτσι έγινε προσπάθεια από τον υπεύθυνο της έκδοσης για την κατά το δυνατόν ομογενοποίηση του υλικού που παρουσιάζεται, και με βασική επιδίωξη τα κεφάλαια του κάθε τόμου να λειτουργούν με σχετική ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα να είναι μέρος ενός ενιαίου συνόλου. Λόγω αυτών των επιδιώξεων δεν αποφεύχθησαν μικρές επαναλήψεις και παράλληλες αναφορές σε όρους και εξισώσεις σε ορισμένα κεφάλαια του δίτομου έργου. Το έργο χωρίσθηκε για λόγους εκπαιδευτικούς σε δύο τόμους:

Στον πρώτο που αναφέρεται ως «Αστικά Υδραυλικά Έργα» περιλαμβάνονται βασικά στοιχεία της υδραυλικής των ανοικτών και κλειστών αγωγών, τα έργα προμήθειας και διανομής νερού για τους οικισμούς, η επεξεργασία νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, τα αποχετευτικά έργα ομβρίων και ακάθαρτων και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Επίσης περιλαμβάνονται και άλλα υδραυλικά έργα που δεν εντάσσονται στα αστικά υδραυλικά έργα όπως είναι τα Φράγματα, οι Λιμνοδεξαμενές και Έργα παραγωγής υδροδυναμικής ενέργειας. Τέλος ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού και αφάλμυρου νερού που όλο και κερδίζουν έδαφος στην κάλυψη των αναγκών για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στο δεύτερο τόμο περιλαμβάνονται όλα τα έργα που αποσκοπούν στις έγγειες βελτιώσεις με κύρια τα αρδευτικά, τα στραγγιστικά, τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και τα έργα διευθέτησης υδατορευμάτων. Στο δεύτερο τόμο επίσης αναπτύσσονται τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική αξιολόγηση των έργων με την ανάλυση κόστους - οφέλους.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2010
ISBN:
978-960-266-289-2
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
720

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Υδατικοί πόροι ΙΙ

Υδατικοί πόροι ΙΙ

Ο τόμος αυτός αποτελεί το συμπληρωματικό μέρος του...

28,62 €
25,76 €
Τεχνική μηχανική,Τόμος ΙΙ

Τεχνική μηχανική,Τόμος ΙΙ

Το βιβλίο περιλαμβάνει είκοσι κεφάλαια. Καθένα απ...

32,86 €
29,57 €
Υδατικοί πόροι Ι

Υδατικοί πόροι Ι

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ανανεωμένη και βελτιωμ...

61,48 €
55,33 €
Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος ΙΙ

Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος ΙΙ

Ο τόμος αυτός είναι ο δεύτερος του έργου «Υδραυλικ...

57,24 €
51,52 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.