Τεχνική μηχανική,Τόμος ΙΙ

Κωδικός Προϊόντος: 1791

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

29,57 €
32,86 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο περιλαμβάνει είκοσι κεφάλαια. Καθένα απ 'αυτά καλύπτει συγκεκριμένο θέμα και συνεπώς παρουσιάζει κάποια αυτοτέλεια, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος της ενότητας, της ομαλής ροής και της συνέχειας της ύλης. Στο εισαγωγικό κεφάλαιο δίνονται βασικοί ορισμοί εννοιών και αρχών καθώς και η μεθοδολογία και οι υποθέσεις που διέπουν τους υπολογισμούς.

Στη συνέχεια έπονται τα κεφάλαια που αναφέρονται σε βασικά είδη καταπονήσεων και ακολούθως κεφάλαια που καλύπτουν σύνθετες καταπονήσεις καθώς και επιλεγμένα θέματα ειδικότερου τεχνικού ενδιαφέροντος. Στα τελευταία κεφάλαια αναπτύσσονται αντικείμενα της θεωρίας Ελαστικότητας. Για τη βαθύτερη κατανόηση της θεωρίας, όλα τα κεφάλαια συμπληρώνονται με αντιπροσωπευτικές εφαρμογές που δίνουν στον σπουδαστή, τη μεθοδολογία πρόσβασης,χειρισμού και εύστοχης αξιοποίησής της.

Η ανάπτυξη της ύλης γίνεται με εύληπτο τρόπο, χωρίς αυτό να αποβαίνει σε βάρος της αυστηρότητας της ανάλυσης, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στον σπουδαστή για την ευχερή αφομοίωσή της μέσα στα διατιθέμενα χρονικά περιθώρια του προγράμματος σπουδών. Σ' όλα τα στάδια της ανάπτυξης καταβλήθηκε προσπάθεια για τη διατήρηση της συνεχούς διασύνδεσης του σπουδαστή με τις φυσικές έννοιες και αρχές που διέπουν τα αντικείμενα του Μηχανικού, που είναι η διαστασιολόγηση και ο έλεγχος των κατασκευών.

Προσδοκία του συγγραφέα είναι να προσφέρει μ ' αυτό το βιβλίο στον προπτυχιακό σπουδαστή, ολοκληρωμένη γνώση, όσο τούτο είναι δυνατόν, πάνω στο περιεχόμενο του κλάδου της Τεχνικής Μηχανικής, «Αντοχή των Υλικών», που αποτελεί βασικό υπόβαθρο της επιστήμης του Μηχανικού κάθε κατεύθυνσης.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1998
ISBN:
978-960-266-080-5
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
424

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος Ι

Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος Ι

Αναμφισβήτητα η συγγραφή ενός σύγχρονου δίτομου έρ...

63,60 €
57,24 €
Υδατικοί πόροι ΙΙ

Υδατικοί πόροι ΙΙ

Ο τόμος αυτός αποτελεί το συμπληρωματικό μέρος του...

28,62 €
25,76 €
Υδατικοί πόροι Ι

Υδατικοί πόροι Ι

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ανανεωμένη και βελτιωμ...

61,48 €
55,33 €
Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος ΙΙ

Υδραυλικά έργα: σχεδιασμός και διαχείριση,Τόμος ΙΙ

Ο τόμος αυτός είναι ο δεύτερος του έργου «Υδραυλικ...

57,24 €
51,52 €