Πειραματική αντοχή των υλικών

Κωδικός Προϊόντος: 4682

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

42,93 €
47,70 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, γράφηκε για την κάλυψη των αναγκών των σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την Αντοχή των Υλικών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και στους Διπλωματούχους Μηχανικούς, οι οποίοι στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα που άπτονται του συγκεκριμένου γνωστικού πεδίου.

Η επιλογή και διάταξη της ύλης έγινε με βάση τις πολύχρονες παραδόσεις αμφοτέρων των συγγραφέων στους σπουδαστές της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,μέσα από μια αδιάκοπη και αμφίδρομη διαδικασία, όπου ο διδάσκων λειτουργεί όχι μόνον ως πομπός αλλά και ως δέκτης ερεθισμάτων από τις αντιδράσεις των σπουδαστών του. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε η ανάπτυξη της ύλης να γίνει με τρόπο απλό και δίχως ιδιαίτερες μαθηματικές περιπλοκές, χωρίς όμως τούτο να αποβαίνει σε βάρος της επιστημονικής αρτιότητας του συγγράμματος.

Παρουσιάζονται διεξοδικά οι έννοιες και οι σχέσεις με βάση τις οποίες ορίζονται και μελετιόνται οι μηχανικές ιδιότητες των διαφόρων υλικών και περιγράφεται η μηχανική συμπεριφορά τους όταν υποβάλλονται σε καταπονήσεις, απλές ή σύνθετες, στατικές ή δυναμικές, υπό συνήθεις ή ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες. Παραλλήλως εισάγονται οι βασικές αρχές των συνηθέστερα χρησιμοποιουμένων αναλυτικών και πειραματικών μεθόδων, με βάση τις οποίες αποτιμώνται οι μηχανικές ιδιότητες και η αντοχή των υλικών, ενώ αναπτύσσονται αναλυτικά πέραν των κλασικών καταστρεπτικών μεθόδων και οι μέθοδοι για τον μη-καταστροφικό έλεγχο των υλικών.

Τέλος στο δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζονται και παρουσιάζονται διεξοδικά, οι πειραματικές μέθοδοι προσδιορισμού και ελέγχου των μηχανικών ιδιοτήτων και της αντοχής των υλικών, όπως αυτές απορρέουν από τις αντίστοιχες προδιαγραφές.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2012
ISBN:
978-960-266-377-6
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
560

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Τεχνική μηχανική Ι

Τεχνική μηχανική Ι

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μί...

32,86 €
29,57 €
Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €