Τεχνική μηχανική Ι

Κωδικός Προϊόντος: 740

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

29,57 €
32,86 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μία συνοπτική εισαγωγή στις βασικές έννοιες και στα «εργαλεία» της Μηχανικής, που κρίνονται απολύτως αναγκαία για τη θεμελίωση της θεωρίας. Εκτός από τα αναλυτικά «εργαλεία» γίνεται και μνεία γραφο- αναλυτικών μεθόδων, οι οποίες κατά τη γνώμη μας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη «στατικού αισθητηρίου».

Στη συνέχεια του παρόντος βιβλίου ακολουθείται μια μάλλον κλασσική πορεία, όσον αφορά τη θεματολογία: α) Εύρεση των αντιδράσεων σε απλούς και σύνθετους φορείς, β) Επίλυση απλών δικτυωμάτων και απλών ολόσωμων φορέων. Οι διαδικασίες αυτές εισάγουν ομαλά τον φοιτητή στην εξόχως αφαιρετική έννοια της «εσωτερικής» δύναμης, είτε είναι αυτή η «τάση» μιας ράβδου είτε μια «αξονική» ή μια «διατμητική τέμνουσα» δύναμη είτε ένα ζεύγος αξονικών δυνάμεων με μηδενική συνισταμένη δύναμη αλλά με μημηδενική ροπή. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην «επίλυση» επίπεδων, καμπύλων, ολόσωμων φορέων (όπως π.χ. το παραβολικό τόξο) και σε εύκαμπτους, μονόπλευρους σχηματισμούς (όπως π.χ. σχοινιά και καλώδια).

Στο προτελευταίο κεφάλαιο γίνεται μια πρώτη εισαγωγή του φοιτητή στην έννοια της ευστάθειας της ισορροπίας. Επειδή το μάθημα αφορά κυρίως το απολύτως στερεό σώμα, η θεωρία περιορίζεται σε απλούς επίπεδους μηχανισμούς. Για το χτίσιμο του θεωρητικού υπόβαθρου χρησιμοποιούνται οι έννοιες του έργου και της ενέργειας και δίνονται οι ορισμοί της ευσταθούς και ασταθούς ισορροπίας ενός μηχανισμού. Στο τέλος του βιβλίου γίνεται μια πολύ συνοπτική παρουσίαση της έννοιας της «ξηρής» τριβής, όπως αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές της Τεχνικής Μηχανικής.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2008
ISBN:
978-960-11-0002-9
Διαστάσεις:
21x29
Σελίδες:
344

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Φυσική των ταλαντώσεων και των κυμάτων

Φυσική των ταλαντώσεων και των κυμάτων

Η πολυετής εμπειρία στη διδασκαλία της Φυσικής στο...

38,16 €
34,34 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.