Ιατρικά Lasers

Κωδικός Προϊόντος: 2373

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

27,67 €
30,74 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Μετάφραση:

Μυρσίνη Μακροπούλου

Επιστ. Επιμέλεια:

Μυρσίνη Μακροπούλου

Περιγραφή

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια δραματική αύξηση της χρήσης των lasers στη χειρουργική και στην ιατρική γενικά. Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση του πεδίου αυτού από θεωρητική και από πρακτική άποψη και έρχεται να καλύψει την έλλειψη βιβλίου στα ελληνικά, σχετικά με τις χρήσεις των lasers στην ιατρική και να βοηθήσει στη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων που γίνονται σε ελληνικά ΑΕΙ (Ε.Μ.Π., Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών) ή Οργανισμούς (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.).

Τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου ασχολούνται με τη βασική φυσική των lasers και τις αρχές που διέπουν την αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας laser με τους ανθρώπινους ιστούς, το πως παράγεται η ακτίνα laser, πως το μήκος κύματός της προσδιορίζει τον τύπο της αλληλεπίδρασης με τον ιστό και πως η αλληλεπίδραση αυτή μπορεί να μεταφρασθεί σε κλινική χρήση. Τα κεφάλαια αυτά προϋποθέτουν μια βασική γνώση της φυσικής και αν και απευθύνονται σε Φυσικούς, Φυσικούς Ιατρικής ή Μηχανικούς και γενικά σε όλους εκείνους που εμπλέκονται στην έρευνα και την ανάπτυξη των χειρουργικών lasers, αυτό το τμήμα του βιβλίου ενδιαφέρει επίσης τον ενθουσιώδη κλινικό Ιατρό.

Τα επόμενα κεφάλαια ασχολούνται με όλο το φάσμα των κλινικών εφαρμογών των lasers. Αυτό το τμήμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κλινικούς Ιατρούς και τους Φυσικούς Ιατρικής (οι οποίοι πρέπει να ξέρουν πως χρησιμοποιούν τα lasers οι κλινικοί Ιατροί). Tο τελευταίο κεφάλαιο προσφέρει ένα σημαντικό και σοβαρό οδηγό ασφάλειας με τα χειρουργικά lasers, ο οποίος θα πρέπει να διαβασθεί από όλους όσους επιβλέπουν εργασίες με lasers στο κλινικό περιβάλλον. Η ελληνική έκδοση, που εμφανίζεται οκτώ χρόνια μετά την πρώτη αγγλική έκδοση του βιβλίου, είναι μια σημαντικά αναθεωρημένη, βελτιωμένη και σύγχρονα ενημερωμένη παραλλαγή της πρώτης αγγλικής έκδοσης.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου του βιβλίου, προσθέσαμε μία παράγραφο αρκετών σελίδων που καλύπτει όλες τις νεότερες εξελίξεις στον αντίστοιχο τομέα και όλη τη σχετική βιβλιογραφία που εμφανίστηκε μέχρι το τέλος του 1993, με τη μορφή ξενόγλωσσων βιβλίων, δημοσιεύσεων σε περιοδικά διεθνούς κύρους ή σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου δίνονται όλες οι αναφορές, που αντιστοιχούν σ'αυτό, για περαιτέρω μελέτη.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1994
ISBN:
978-960-266-444-5
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
436

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Τεχνική μηχανική Ι

Τεχνική μηχανική Ι

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μί...

32,86 €
29,57 €
Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €