Φυσικοχημεία Ι

Κωδικός Προϊόντος: 4447

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

33,39 €
37,10 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Στον τόμο (I,2) της Φυσικοχημείας συμπληρώνονται τα στοιχεία για το φυσικό τμήμα της με την εξέταση των φυσικών συστημάτων, που δημιουργούνται με ανάμιξη ουσιών που βρίσκονται στις τέσσερεις φυσικές καταστάσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν πραγματοποιείται χημική αντίδραση μεταξύ τους.

Τα φαινόμενα στα συστήματα αυτά και οι νόμοι, που ισχύουν, διερευνώνται μακροσκοπικά μέ τις αρχές της Γενικής Θερμοδυναμικής, που αναπτύχθηκε στην Φυσικοχημεία Ιι, και μικροσκοπικά, με τις αρχές της Κινητικής Θεωρίας (Φυσικ. Iι ). Σχετικά με την πρώτη διερεύνηση τα περισσότερα από τα φαινόμενα απαιτούν την επέμβαση της «μ -Θερμοδυναμικής», που στηρίζεται στην έννοια του «Χημικού Δυναμικού» (μ). Αυτό δεν γίνεται στον τόμο αυτό, γιατί η ανάπτυξη της «μ-Θερμοδυναμικής», που λέγεται συνήθως «Χημική Θερμοδυναμική», πραγματοποιείται για λόγους διδακτικής σκοπιμότητας και με βάση το πρόγραμμα της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, στον επόμενο τόμο της Φυσικοχημείας (II 1α ).

Στον τόμο αυτό (ΙΙ1α), μετά την ανάπτυξη των εννοιών της Χημικής Θερμοδυναμικής, συμπληρώνεται η Θερμοδυναμική διερεύνηση όλων των φαινομένων, που περιλαμβάνονται στο φυσικό τμήμα της Φυσικοχημείας, δηλ. αυτών που εξετάστηκαν στον τόμο Ιι και θα εξεταστούν στον τόμο αυτό. Στους επόμενους τόμους ΙΙ(1,γ),,ΙΙ(2), και ΙΙ(3) εξετάζονται τα φαινόμενα και από την άποψη αυτή.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1991
ISBN:
978-960-266-365-3
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
408

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Τεχνική μηχανική Ι

Τεχνική μηχανική Ι

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μί...

32,86 €
29,57 €
Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €