Φυσική Οhanian, Τόμος Α΄

Κωδικός Προϊόντος: 831

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

69,64 €
77,38 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Συγγραφέας:

Μετάφραση:

Αναστάσιος Φίλιππας

Επιστ. Επιμέλεια:

Αναστάσιος Φίλιππας

Περιγραφή

Σ'αυτή τη δεύτερη έκδοση της Φυσικής ο συγγραφέας ενσωμάτωσε μια ποικιλία τροποποιήσεων και προσθηκών, τις οποίες είχαν προτείνει πολλοί χρήστες της Πρώτης Εκδοσης. Οι στόχοι που έχει για το βιβλίο παραμένουν οι ίδιοι: η παρουσίαση, δηλ., μιας σύγχρονης, μοντέρνας άποψης της κλασικής μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού και η προσφορά προς τους φοιτητές της δυνατότητας να ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στη φυσική σήμερα.

Ετσι, σ'ολόκληρο το βιβλίο, ενθαρρύνει τους σπουδαστές να βλέπουν την ατομική δομή της ύλης και να θεωρούν τον υλικό κόσμο ως μια πληθώρα αενάως κινουμένων ηλεκτρονίων, πρωτονίων και νετρονίων. Λόγου χάρη,στα κεφάλαια της μηχανικής, τονίζει ότι όλα τα μακροσκοπικά σώματα είναι συστήματα σωματιδίων και, στα κεφάλαια του ηλεκτρισμού, εισάγει τις έννοιες του θετικού και του αρνητικού φορτίου αναφερόμενος στα πρωτόνια και στα ηλεκτρόνια, και όχι στην απαρχαιομένη διαδικασία της τριβής γυάλινων σωλήνων με μεταξωτό ύφασμα (πράγμα, που, σύμφωνα με τους ειδικούς του τριβοηλεκτρισμού, μπορεί να δώσει λανθασμένο πρόσημο στο φορτίο, εάν το μεταξωτό είχε υποβληθεί σε βαθύ καθαρισμό).

Προσπαθεί συνεχώς να τονίζει στους σπουδαστές τις αδυναμίες των εικασιών του δέκατου έννατου αιώνα, ότι η ύλη και το ηλεκτρικό φορτίο είναι συνεχή. Η τυφλή προσκόλληση σ'αυτές τις εικασίες εδικαιολογείτο συχνά με τον ισχυρισμό ότι οι σπουδαστές των τεχνολογικών επιστημών χρειάζονται τη φυσική ως εργαλείο, και ότι η ατομική δομή της ύλης δεν τους πολυενδιαφέρει. Μολονότι η φυσική είναι εργαλείο, δεν παύει να είναι αντικείμενο τέχνης, και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη λειτουργία της.

Σ'αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τη φυσική από την οπτική γωνία των φυσικών, επειδή πιστεύει ότι αξίζει να πάρουν όλοι οι φοιτητές μια γεύση της καλλιτεχνικής τεχνοτροπίας του δημιουργού.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1991
ISBN:
978-960-266-192-5
Διαστάσεις:
21x29
Σελίδες:
804

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Τεχνική μηχανική Ι

Τεχνική μηχανική Ι

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μί...

32,86 €
29,57 €
Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €