Εισαγωγή στα στοιχειώδη σωμάτια - κοσμολογία

Κωδικός Προϊόντος: 1330

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

34,34 €
38,16 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί όσο το δυνατόν πιο γενικά η πορεία της φυσικής στη κατεύθυνση για την ανακάλυψη των βασικών αρχών και των στοιχειωδών συστατικών της ύλης.

Η προσέγγιση του βιβλίου είναι μάλλον φαινο?ενολογική, χωρίς μεγάλη αναλυτική επεξεργασία και λεπτομερειακή ανασκόπηση των διάφορων θεωρητικών απόψεων, κάτι που θα απαιτούσε αρκετά ειδικές γνώσεις. ΄Αλλωστε, αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από ένα πτυχιούχο φυσικής δεν είναι η λεπτομ έρεια και η εξειδίκευση, αλλά μια σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα των τελευταίων επιτευγμάτων του κλάδου, που να του επιτρέπει να γνωρίζει σε γενικές γραμμές τις εξελίξεις στο χώρο του πτυχίου του. Κυρίως όπως ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα προετοιμάσει έναν φυσικό συναισθηματικά και διανοητικά ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα μελλοντικά άλματα της επιστήμης του, που είναι αναπόφευκτο ότι θα τον οδηγήσουν πολύ πιο πέρα από όσα έμαθε ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο.

Να μη σοκαριστεί, για παράδειγμα, αν μια μέρα ακούσει ότι ορισμένοι νόμοι που είχε μάθει να νομίζει απόλυτους, βρεθεί ότι δεν ισχύουν πια, ή ότι ορισμένα σωματίδια τα οποία θεωρούσε στοιχειώδη, βρεθεί ότι αποτελούνται από άλλα, ακόμα πιο στοιχειώδη, τα οποία δεν είχε μέχρι τότε ακούσει. ΄Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί σημαντικές εξελίξεις, στις οποίες κυριαρχούν τόσο η πρόσφατη ανακάλυψη της μη μηδενικής μάζας των νετρίνων, όσο και η εκκίνηση του «πειράματος του αιώνα» στο μεγάλο αδρονικό επιταχυντή LHC του CERN.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2015
ISBN:
978-960-266-396-7
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
460

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Αρχές των Lasers

Αρχές των Lasers

Η δεύτερη αυτή έκδοση,σκοπεύει, όπως η πρώτη, και...

26,50 €
23,85 €
Τεχνική μηχανική Ι

Τεχνική μηχανική Ι

Το βιβλίο της «Τεχνικής Μηχανικής I» αρχίζει με μί...

32,86 €
29,57 €
Τεχνική μηχανική ΙΙ

Τεχνική μηχανική ΙΙ

Ως συνέχεια της Τεχνικής Μηχανικής I (Στατική) η Τ...

32,86 €
29,57 €
Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Εισαγωγή στη σύγχρονη πειραματική φυσική

Η β' έκδοση έχει συμπληρωθεί στο πρώτο μέρος των θ...

29,68 €
26,71 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.