Θεωρία μέτρου

Κωδικός Προϊόντος: 2887

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

24,80 €
27,56 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το παρόν σύγγραμα παρουσιάζει τη σύγχρονη Θεωρία Μέτρου και Ολοκλήρωσης, η οποία, από την θεμελίωσή της στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, κατέχει κεντρική θέση στη Μαθηματική Ανάλυση.Τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια αναφέρονται σε μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα στο ολοκλήρωμα Lebesgue και σε μετρήσιμες και ολοκληρώσιμες συναρτήσεις.

Στα επόμενα τέσσερα Κεφάλαια (9-12) αναπτύσσονται τα κεντρικά και θεμελιώδη θεωρήματα της θεωρίας μέτρου (Fubini, Radon- Nikodym,Riesz- Rischer, Riesz). Σημειώνουμε ότι ο αναγνώστης μπορεί να μελετήσει τα τελευταία δύο Κεφάλαια, το 13ο για τη Θεωρία Πιθανοτήτων και το 14ο για τη Αιαφόριση,αμέσως μετά τα πρώτα οκτώ κεφάλαια (με την εξαίρεση μερικών ασκήσεων). Οι γνώσεις που προαπαιτούνται για την μελέτη του βιβλίου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Απαιτείται η καλή γνώση της Πραγματικής Ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων και των βασικών ιδιοτήτων των μετρικών χώρων. Τοπολογικοί χώροι αναφέρονται κατ? ουσίαν μόνο στο Κεφάλαιο 12.

Οι Ασκήσεις (περισσότερες από 300 συνολικά) αποτελούν ουσιαστικό μέρος του βιβλίου. Ο αναγνώστης θα χρειασθεί να ασχοληθεί με ένα μεγάλο αριθμό από αυτές για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών και αποτελεσμάτων της θεωρίας. Το επίπεδο τους κυμαίνεται από τις απλές εφαρμογές ορισμών μέχρι τις πολύ απαιτητικές και ενδιαφέρουσες (που συνήθως σημειώνονται με ένα αστερίσκο). Ορισμένες από αυτές, όπως και μερικά παραδείγματα χρησιμοποιούν στοιχεία συνολοθεωρίας (όπως είναι η υπερπεπερασμένη επαγωγή, οι διατακτικοί αριθμοί, η υπόθεση του συνεχούς ).

Για περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ασκήσεων υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου,πλήρεις ή μερικές, περιγραφές των λύσεών τους.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2005
ISBN:
978-960-266-179-6
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
376

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Συνδυαστική, τεύχος 2

Συνδυαστική, τεύχος 2

Στο παρόν τεύχος II της Συνδυαστικής συνεχίζεται η...

24,38 €
21,94 €
Εισαγωγή στην άλγεβρα

Εισαγωγή στην άλγεβρα

Η άλγεβρα είναι από τη φύση της ένας αφηρημένος κλ...

20,14 €
18,13 €
Αναλογιστικά μαθηματικά

Αναλογιστικά μαθηματικά

58,30 €
52,47 €
Αναλογισμός

Αναλογισμός

24,38 €
21,94 €