Θεωρία μετρήσεων και σφαλμάτων

Κωδικός Προϊόντος: 1792

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

20,99 €
23,32 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο γράφηκε μετά από πολύχρονη διδακτική, ερευνητική και τεχνική εμπειρία σε διάφορους τομείς, ως συμβολή στην προσπάθεια να καλυφθεί αυτό το κενό, κυρίως σε επίπεδο διδασκαλίας σε φοιτητές Πολιτικούς Μηχανικούς. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει με απλό, μεθοδικό, εφαρμοσμένο και εποπτικό τρόπο, προσαρμοσμένο στα νέα υπολογιστικά εργαλεία,τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία εφαρμογής της Θεωρίας των Μετρήσεων και Σφαλμάτων.

Ο ειδικός στόχος είναι να επιτρέψει την κατανόηση, εκτίμηση και ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων που υπεισέρχονται σε μετρήσεις που αφορούν κατ? αρχήν τεχνικά έργα, αλλά και διάφορες άλλες εφαρμογές. Για το λόγο αυτό, έγινε προσπάθεια να αποφευχθούν οι θεωρητικές αποδείξεις (που βρίσκονται, αν απαιτηθεί, εύκολα αλλού) και οι πολλές βιβλιογραφικές αναφορές, χωρίς αυτό να έχει πρακτική επίπτωση στη σαφήνεια και την ακρίβεια των περιεχομένων του βιβλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση παραδειγμάτων από διάφορες επιστήμες, πολλών σχημάτων και τυποποιημένης μεθοδολογίας επίλυσης των προβλημάτων, στους περιορισμούς εφαρμογής ορισμένων λύσεων ώστε να αποφεύγονται προσεγγίσεις τύπου «blackbox», στον τονισμό της φυσικής και πρακτικής σημασίας κάθε προβλήματος και λύσης και στην υιοθέτηση μιας «συνειρμικότητας» των μεθόδων και εφαρμογών. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι εξασφαλίζεται, κατά το δυνατόν, κατανόηση της θεωρίας, μη ευκαιριακή γνώση και δυνατότητα εφαρμογής της σε διάφορα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2010
ISBN:
978-960-266-293-9
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
256

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €