Στατική,Τόμος II

Κωδικός Προϊόντος: 1776

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

74,41 €
82,68 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος του συγγράμματος με τίτλο «Μηχανική του Στερεού Σώματος» και αναφέρεται στη Στατική. Η μελέτη των προβλημάτων της Στατικής που αναπτύσσονται στο βιβλίο αυτό γίνεται με την απλοποιητική παραδοχή του απολύτως στερεού σώματος. Η εξιδανίκευση όμως του φυσικού με το απολύτως στερεό σώμα αποτελεί μία πρώτη προσέγγιση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος Μηχανικής.

Αποδεικνύεται ότι με την παραδοχή του απολύτως στερεού σώματος δεν είναι δυνατό να επιλυθούν όλα τα προβλήματα της Στατικής, αλλά μία μόνο ειδική κατηγορία που αναφέρεται στους λεγόμενους ισοστατικούς φορείς. Η Στατική επομένως του βιβλίου αυτού αποτελεί τη Στατική των ισοστατικών φορέων. Για την περαιτέρω επίλυση προβλημάτων της Στατικής είναι απαραίτητη η χρήση των αρχών της Μηχανικής του Παραμορφωσίμου Σώματος, πράγμα που βρίσκεται έξω από τα πλαίσια του βιβλίου αυτού. Το όλο έργο καλύπτει το δεύτερο μέρος της Στατικής και αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια θεωρίας και αντίστοιχα κεφάλαια ασκήσεων.

Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζονται οι ολόσωμοι φορείς, στο δεύτερο κεφάλαιο οι εύκαμπτοι φορείς, στο τρίτο κεφάλαιο υπολογίζονται τα κέντρα βάρους σωμάτων γραμμικής, επιφανειακής ή χωρικής μορφής, και τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο ασχολείται με τη μελέτη προβλημάτων τριβής. Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να εισάγει το σπουδαστή στις βασικές αρχές της Στατικής, η κατανόηση των οποίων θα του επιτρέψει την άνετη αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των πρακτικών εφαρμογών, όσο και την περαιτέρω εμβάθυνση σε πολυπλοκώτερα θέματα της Μηχανικής.

Απευθύνεται όμως το βιβλίο αυτό και στο μετέπειτα μηχανικό ο οποίος θα επιθυμούσε να έχει μία ολοκληρωμένη θεώρηση των βασικών αρχών της Στατικής.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2014
ISBN:
978-960-266-002-7
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
968

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €