Στατική,Τόμος Ι

Κωδικός Προϊόντος: 1779

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

57,24 €
63,60 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος του συγγράμματος με τίτλο «Μηχανική του Στερεού Σώματος» και αναφέρεται στη Στατική. Η μελέτη των προβλημάτων της Στατικής που αναπτύσσονται στο βιβλίο αυτό γίνεται με την απλοποιητική παραδοχή του απολύτως στερεού σώματος. Η εξιδανίκευση όμως του φυσικού με το απολύτως στερεό σώμα αποτελεί μία πρώτη προσέγγιση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος Μηχανικής. Αποδεικνύεται ότι με την παραδοχή του απολύτως στερεού σώματος δεν είναι δυνατό να επιλυθούν όλα τα προβλήματα της Στατικής, αλλά μία μόνο ειδική κατηγορία που αναφέρεται στους λεγόμενους ισοστατικούς φορείς.

Η Στατική επομένως του βιβλίου αυτού αποτελεί τη Στατική των ισοστατικών φορέων. Για την περαιτέρω επίλυση προβλημάτων της Στατικής είναι απαραίτητη η χρήση των αρχών της Μηχανικής του Παραμορφωσίμου Σώματος, πράγμα που βρίσκεται έξω από τα πλαίσια του βιβλίου αυτού. Το όλο έργο καλύπτει το πρώτο μέρος της Στατικής και αποτελείται από πέντε κεφάλαια θεωρίας και αντίστοιχα κεφάλαια ασκήσεων.

Στο πρώτο κεφάλαιο τίθενται οι γενικές αρχές της Στατικής και γίνεται μία σύντομη ανασκόπηση της άλγεβρας των διανυσμάτων. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με την απλοποίηση μιας ομάδας δυνάμεων οι οποίες ασκούνται σ'ένα υλικό σημείο ή σ'ένα στερεό σώμα. Στο τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι συνθήκες ισορροπίας δυνάμεων συντρεχουσών, επιπέδων ή τυχαίων στο χώρο. Στο τέταρτο κεφάλαιο εισάγεται η έννοια των συνδέσμων του στερεού σώματος για τη στερεή στήριξή του και αναπτύσσονται οι μέθοδοι υπολογισμού των αντιδράσεων των αντιδράσεων των συνδέσμων αυτών. Εξετάζονται επίσης οι νόμοι μόρφωσης και ο υπολογισμός των αντιδράσεων σύνθετων φορέων και μελετούνται οι περιπτώσεις της αρθρωτής δοκού και του τριαρθρωτού τόξου.Το πέμπτο κεφάλαιο ασχολείται με τη μόρφωση και τον υπολογισμό των δικτυωτών φορέων.

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να εισάγει το σπουδαστή στις βασικές αρχές της Στατικής, η κατανόηση των οποίων θα του επιτρέψει την άνετη αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των πρακτικών εφαρμογών, όσο και την περαιτέρω εμβάθυνση σε πολυπλοκώτερα θέματα της Μηχανικής. Απευθύνεται όμως το βιβλίο αυτό και στο μετέπειτα μηχανικό ο οποίος θα επιθυμούσε να έχει μία ολοκληρωμένη θεώρηση των βασικών αρχών της Στατικής.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2014
ISBN:
978-960-11-0009-8
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
736

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €