Μηχανική του στερεού σώματος: Στατική Α - ασκήσεις τόμος Ι

Κωδικός Προϊόντος: 1195

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

36,25 €
40,28 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό περιέχει ασκήσεις "Στατικής" μέσα στα πλαίσια της "Μηχανικής του Στερεού Σώματος" και έρχεται να συμπληρώσει το βιβλίο του πρώτου συγγραφέα με τον ίδιο τίτλο, στο οποίο αναπτύσσεται το θεωρητικό υπόβαθρο του εν λόγω αντικειμένου. Έτσι, τα δύο αυτά βιβλία καλύπτουν το κεφάλαιο της στατικής των ισοστατικών κατασκευών τόσο από πλευράς θεωρίας, όσο και εφαρμογών.

Στόχος του βιβλίου αυτού δεν είναι να προσφέρει ένα αριθμό ασκήσεων, λυμένων ή άλυτων. Βασική επιδίωξή του είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη στον τρόπο της σκέψης και τη μεθοδολογία πού πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να επιλύσει το σύνολο των προβλημάτων της Στατικής. Για το σκοπό αυτό το καθένα από τα κεφάλαια του βιβλίου είναι διαιρεμένο σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσεται με συντομία το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του μέρους αυτού είναι η βήμα προς βήμα περιγραφή των μεθόδων που ακολουθούνται για την επίλυση του αντίστοιχου προβλήματος. Στο δεύτερο μέρος δίνεται η λύση μερικών χαρακτηριστικών ασκήσεων στην οποία γίνεται η εφαρμογή των μεθοδολογιών του πρώτου μέρους. Τέλος, στο τρίτο μέρος προτείνεται για λύση ένας σημαντικός αριθμός άλυτων ασκήσεων για εξάσκηση του αναγνώστη.

Στο σημείο αυτό οφείλει να τονισθεί η ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε στην παρουσίαση των λυμένων ασκήσεων, οι οποίες αναπτύχθηκαν αρκετά εκτεταμένα προκειμένου να διασαφηνισθεί πλήρως η επίλυσή τους και να μειωθούν έτσι στο ελάχιστο δυνατό τυχόν ασάφειες και απορίες.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2005
ISBN:
960-266-145-3
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
560

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €