Μαθήματα ειδικής ηλεκτροτεχνίας, Γραμμικά κυκλώματα

Κωδικός Προϊόντος: 6315

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

42,93 €
47,70 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Η δεύτερη αυτή έκδοση αποτελεί απόδοση της προηγούμενης στη δημοτική με βελτιώσεις στην παρουσίαση του κειμένου και μερικές προσθήκες στο Κεφάλαιο 6, για την καλύτερη παρουσίαση της μεθόδου των βρόχων σε κυκλώματα με στοιχεία αλληλεπαγωγής και εξαρτημένες πηγές. Επιχειρήσαμε αυτή την απόδοση στη δημοτική για να δώσουμε στην ελληνική βιβλιογραφία ένα αξιόλογο, σύγχρονο και πλήρες βοήθημα που να καλύπτει την περιοχή των Γραμμικών Κυκλωμάτων.

Το βιβλίο αποσκοπεί στο να συνοδεύει τους σπουδαστές στην πρώτη επαφή τους με την Ηλεκτροτεχνία, παρουσιάζοντας κατά μάλλον ενοποιημένο τρόπο τη θεωρία κυκλωμάτων. Η απευθείας χρήση μαθηματικών μεθόδων και αλγορίθμων για την ανάλυση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων δεν συντελεί ούτε στην κατανόηση των βασικών αρχών και των ιδιοτήτων που διέπουν τη συμπεριφορά τους ούτε στην εμπέδωση της σειράς των βημάτων που χρειάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος. Κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η παρουσίαση πολλών παραδειγμάτων για την επεξήγηση των ιδεών και των τεχνικών που παρατίθενται στο κείμενο. Υπάρχει, επίσης, μεγάλη ποικιλία ασκήσεων στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Μερικές από αυτές εφαρμόζουν τις ιδέες του κειμένου ενώ ένας μικρός αριθμός βελτιώνει ή επεκτείνει τις ιδέες που περιγράφονται στο κείμενο.

Το βιβλίο είναι αυτοτελές και κατάλληλο για μάθημα ενός εξαμήνου στη θεωρία των γραμμικών κυκλωμάτων. Απευθύνεται σε σπουδαστές Ηλεκτρολόγους και Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς για τις ανάγκες της εκπαίδευσής τους στις βασικές γνώσεις της περιοχής αυτής. Επίσης, απευθύνεται και σε σπουδαστές που η γνωστική περιοχή των σπουδών τους σχετίζεται έμμεσα με τις εφαρμογές της θεωρίας των ηλεκτρικών κυκλωμάτων (π.χ. Μηχανολόγους, Μηχανικούς, Ναυπηγούς, Χημικούς Μηχανικούς). Η ύλη είναι αυτάρκης αλλά αρκετά ευρεία, ώστε να επιτρέπει ευελιξία στη διδασκαλία του μαθήματος. Προϋποτίθεται βέβαια ότι ο αναγνώστης έχει γνώσεις Γενικής Φυσικής και Ηλεκτρομαγνητισμού καθώς και Διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1999
ISBN:
978-960-266-030-0
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
672

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ο τόμος αυτός περιέχει την ύλη η οποία διδάσκεται...

44,52 €
40,07 €
Εισαγωγή στην νανοβιοφυσική και οπτική απεικόνιση

Εισαγωγή στην νανοβιοφυσική και οπτική απεικόνιση

Το βιβλίο «Εισαγωγή στη Νανοβιοφυσική και Οπτική Α...

42,40 €
38,16 €
Συστήματα μικροϋπολογιστών ΙΙ

Συστήματα μικροϋπολογιστών ΙΙ

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εισαγάγει τον εν...

31,80 €
28,62 €
Ημιαγωγοί

Ημιαγωγοί

12,72 €
11,45 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.