ΙΒΑ κτίριο και αστικός χώρος

Κωδικός Προϊόντος: 2688

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

19,08 €
21,20 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Η αυξανόμενη δυσφορία απέναντι στο αστικό περιβάλλον έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κοινή συνείδηση. Δεν απασχολεί μόνο τους ειδικούς στο θέμα αυτό πολεοδόμους και αρχιτέκτονες, αλλά και κάθε άτομο που οι καθημερινές του εμπειρίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τον αστικό χώρο.

Κατοικία και πόλη εκπροσωπούν τη μονάδα και την ομάδα, αποτελούν τους δύο πόλους της ιδιωτικής και κοινωνικής ζωής του κάθε πολίτη. Το θέμα αφορά τόσο τον αρχιτέκτονα όσο και τον πολεοδόμο, γιατί έχει γίνει πλέον σαφές ότι οι δύο αυτές περιοχές δραστηριότητας, που υπηρετούνται από δύο αντίστοιχες ομάδες ειδικών (αρχιτέκτονες-πολεοδόμους), έχουν κοινό αντικείμενο ενδιαφέροντος: το αστικό περιβάλλον σε μικρή (σπίτι -γειτονιά) ή σε μεγάλη (πόλη) κλίμακα. Οι αναλύσεις των θεμάτων που θα ακολουθήσουν ξεκινούν κατά κανόνα από το συγκεκριμένο κτίριο ή κτιριακό συγκρότημα και επεκτείνονται κατόπιν στον περιβάλλοντα χώρο, εξετάζοντας τους τρόπους συνάρτησης της μονάδας με το όλο.

Είναι κατανοητό πως το κτίριο κτίζεται για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες. Όταν όμως δεν επεκτείνεται πέρα από το περίγραμμά του, δρα ως αυτόνομη μονάδα,αποκομμένη από το άμεσο περιβάλλον. Η αλληλεπίδραση κτιρίου και αστικού χώρου προϋποθέτει τόσο τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα στη δημιουργία του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος, όσο και την ενασχόληση του πολεοδόμου με το συγκεκριμένο κτίριο αυτό καθαυτό.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2000
ISBN:
960-266-094-5
Διαστάσεις:
21x29
Σελίδες:
136

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €