Επιχειρησιακή έρευνα και βελτιστοποίηση για μηχανικούς

Κωδικός Προϊόντος: 3920

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

36,25 €
40,28 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται τόσο οι βασικές αρχές όσο και πιο προχωρημένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την Επιχειρησιακή Έρευνα και την Βελτιστοποίηση, και στόχο έχει να δώσει στον φοιτητή τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή των τεχνικών αυτών τόσο σε ερευνητικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου Πολυτεχνικών και Οικονομικών Σχολών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα Επιχειρησιακής Έρευνας και Βελτιστοποίησης, Προχωρημένων θεμάτων Σχεδιασμού Έργων Μηχανικού, Επιστήμης Διοίκησης, και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα: στο πρώτο γίνεται εισαγωγή στο γραμμικό προγραμματισμό και περιλαμβάνει τα αντικείμενα της διατύπωσης και επίλυσης προβλημάτων γραμμικού προγραμματισμού, ανάλυσης ευαισθησίας και δυικότητας, και προβλημάτων μεταφορών και δικτύων. Στο δεύτερο αναλύονται θέματα ακέραιου προγραμματισμού και χωροθέτησης. Τέλος, στο τρίτο γίνεται εισαγωγή στο μη γραμμικό προγραμματισμό και βελτιστοποίηση (τόσο για προβλήματα ενός όσο και πολλαπλών κριτηρίων), και στο δυναμικό προγραμματισμό. Στο τρίτο τμήμα αναλύονται επίσης και νέοι ευέλικτοι στοχαστικοί αλγόριθμοι βελτιστοποίησης όπως γενετικοί αλγόριθμοι (genetic algorithms), στρατηγικών εξέλιξης (evolution strategies), αποικίας μυρμηγκιών (ant colonies), και σμήνους σωματιδίων (particle swarm).

To βιβλίο συμπληρώνεται από υλικό που υπάρχει στο https://mycourses.ntua.gr/ (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Μάθημα Εισαγωγή στη Βελτιστοποίηση Συστημάτων 5ου Εξαμήνου)-το υλικό περιλαμβάνει διαφάνειες για τις διαλέξεις, τεύχος με λυμένες ασκήσεις, καθώς και οδηγίες για τη επίλυση προβλημάτων βελτιστοποίησης με τη χρήση των λογισμικών Excel Solver και LINDO.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2010
ISBN:
978-960-266-298-4
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
408

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €