Εισαγωγή στην τεχνολογία λογισμικού

Κωδικός Προϊόντος: 6314

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

26,71 €
29,68 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ύλη που καλύπτεται στο προπτυχιακό μάθημα "Τεχνολογία Λογισμικού" το οποίο διδάσκεται στους σπουδαστές του 9ου εξαμήνου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καί Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Η ύλη αυτή έχει επιλεγεί ώστε να δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα : ποια είναι τα σπουδαιότερα προβλήματα στην Τεχνολογία Λογισμικού,ποιες μέθοδοι έχουν αναπτυχθεί για τη λύση τους και τί εργαλεία υποστηρίζουν αυτές τις μεθόδους. Η παρουσίαση αυτών των ζητημάτων γίνεται με τρόπο αδρό, γιατί η πληρέστερη παρουσίασή τους θα απαιτούσε πολλαπλό χώρο.

Το μάθημα αυτό είναι εισαγωγικό στο αντικείμενο αυτό και εργαστηριακά προσανατολισμένο. Παράλληλα με τη διδασκαλία, στην οποία επιχειρείται μετάδοση επιλεκτικά γνώσης, που έχει συσσωρευτεί σε αυτό τον κλάδο, γίνεται πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο. Ομάδες από τρεις σπουδαστές αναλαμβάνουν να εκπονήσουν μια εργασία που σκοπεύει στην κατασκευή λογισμικού για μιά αρκετά μεγάλη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τεχνικές και εργαλεία που καλύπτονται κατά τη διδασκαλία του μαθήματος. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο κώδικας αλλά ολόκληρο το λογισμικό. Μάλιστα, η εργασία βαθμολογείται με πέντε μονάδες, από τις οποίες μόνο μία δίνεται γιά τον κώδικα. Γιά να διευκολυνθούν οι σπουδαστές σ' αυτό το θέμα της τεκμηρίωσης, αρκετή ύλη στο βιβλίο είναι αφιερωμένη στο ποια είναι τα έγγραφα τεκμηρίωσης, ποιά είναι η μορφή τους και ποιό είναι το περιεχόμενό τους.

Με την εργασία αυτή επιχειρείται να περάσει ζωντανά το μήνυμα ότι λογισμικό δεν είναι μόνο ο κώδικας και το σπουδαιότερο να πάρουν οι σπουδαστές μιά γεύση από το ότι η κατασκευή του λογισμικού είναι μιά εξαιρετικά δύσκολη διεργασία. Επίσης ότι η διεργασία αυτή γίνεται ακόμη δυσκολότερη,αν δεν αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εργατικότητα, επιμονή, υπομονή και γνώση. Η τελευταία αποκτιέται κυρίως μέσα από την εξάσκηση.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
1991
ISBN:
960-266-066-X
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
360

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ο τόμος αυτός περιέχει την ύλη η οποία διδάσκεται...

44,52 €
40,07 €
Εισαγωγή στην νανοβιοφυσική και οπτική απεικόνιση

Εισαγωγή στην νανοβιοφυσική και οπτική απεικόνιση

Το βιβλίο «Εισαγωγή στη Νανοβιοφυσική και Οπτική Α...

42,40 €
38,16 €
Συστήματα μικροϋπολογιστών ΙΙ

Συστήματα μικροϋπολογιστών ΙΙ

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εισαγάγει τον εν...

31,80 €
28,62 €
Ημιαγωγοί

Ημιαγωγοί

12,72 €
11,45 €