Εισαγωγή στη θεωρία τελεστών - Eπικαιροποιημένη έκδοση

Κωδικός Προϊόντος: 4283

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

21,94 €
24,38 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελεί μια στοιχειώδη εισαγωγή στην Θεωρία Τελεστών σε χώρους Banach και (κυρίως) Hilbert.

Οι χώροι Hilbert αποτελούν το πρώτο βήμα γενίκευσης, σε άπειρες διαστάσεις, των Ευκλείδειων χώρων. Έτσι, επιτρέπουν την χρήση ιδεών και μεθόδων της Ευκλείδειας Γεωμετρίας για την ανάλυση χώ- ρων συναρτήσεων. Από την άλλη μεριά, η δομή του χώρου των τελεστών σε ένα χώρο Hilbert είναι πολύ πλουσιώτερη σε σύγκριση με άλλους χώρους της Συναρτησιακής Ανάλυσης. Επιτυγχάνεται έτσι κατάλληλη γενίκευση αποτελεσμάτων της Γραμμικής Άλγεβρας (διαγωνοποίηση πινάκων), η οποία γενίκευση έχει απολύτως κεντρικό ρόλο στην Ανάλυση και τις εφαρμογές της.

Η θεωρία των χώρων Hilbert απαιτεί πολύ λίγα θεωρητικά εφόδια για την κατανόησή της. Στο σύγγραμμα αυτό έγινε προσπάθεια να μειωθούν στο ελάχιστο οι προαπαιτούμενες γνώσεις: με εξαίρεση το τελευταίο Κεφάλαιο, δεν χρειάζεται παρά μια καλή κατανόηση των βασικών εννοιών της Γραμμικής Άλγεβρας, του Απειροστικού Λογισμού και της Πραγματικής Ανάλυσης (στοιχειώδης θεωρία μετρικών χώρων). Ειδικότερα, για τα τέσσερα πρώτα Κεφάλαια δεν προϋποτίθενται γνώσεις από τη Θεωρία χώρων Banach, ούτε από την Θεωρία Μέτρου. Οι έννοιες που χρησιμοποιούνται περιγράφονται συνοπτικά σε ένα Παράρτημα.

To σύγγραμμα αυτό στηρίχθηκε στις παραδόσεις του γράφοντος επί πολλά χρόνια στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2008
ISBN:
978-960-266-228-1
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
240

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Συνδυαστική, τεύχος 2

Συνδυαστική, τεύχος 2

Στο παρόν τεύχος II της Συνδυαστικής συνεχίζεται η...

24,38 €
21,94 €
Εισαγωγή στην άλγεβρα

Εισαγωγή στην άλγεβρα

Η άλγεβρα είναι από τη φύση της ένας αφηρημένος κλ...

20,14 €
18,13 €
Αναλογιστικά μαθηματικά

Αναλογιστικά μαθηματικά

58,30 €
52,47 €
Αναλογισμός

Αναλογισμός

24,38 €
21,94 €

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.