Αθήνα 1830-2000

Κωδικός Προϊόντος: 1789

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν αυτό. Αξιολόγησε το

Product information

23,85 €
26,50 €
-10%
ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Ο πυρήνας του κειμένου αυτού, γράφτηκε στα πλαίσια ενός τμήματος του ερευνητικού «Ανάπλαση σταθμών ΗΣΑΠ και ένταξή τους στο πολεοδομικό τους περιβάλλον» που εκπονείται από το 1997 από πολυμελή ερευνητική ομάδα με επιστημονικό υπεύθυνο κ. Δημήτρη Γεωργουλή.

Το τμήμα αυτό, έχει αντικείμενο την ιστορική εξέλιξη των ΗΣΑΠ και τη σχέση τους με την πολεοδομία της Αθήνας. Στην πορεία, το κείμενο εκείνο, θεωρήθηκε χρήσιμο, πρώτον να επεκταθεί στην εξέλιξη όλων των συγκοινωνιακών μέσων της Αθήνας, και δεύτερο να εμπλουτιστεί και με την εξέλιξη και κριτική των επίσημων κρατικών παρεμβάσεων στην Αθήνα, δηλαδή τα ρυθμιστικά της σχέδια, τους ΓΟΚ και μια σειρά άλλων διατάξεων και κυβερνητικών ενεργειών.

Τέλος, δεδομένου ότι η αντίληψη του συγγραφέα για την πανεπιστημιακή έρευνα είναι ότι αυτή θα πρέπει όχι μόνο «να προάγει την επιστήμη» αλλά να είναι και άμεσα και απόλυτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, ήταν αυτονόητο στα πλαίσια αυτά να αποτελέση το τμήμα του ερευνητικού αυτού -όπως και πολλά άλλα στον Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας- και διδακτικό εγχειρίδιο σε ανάλογα μαθήματα που διδάσκονται από τον Τομέα. Για το σκοπό αυτό, και για να είναι περισσότερο ολοκληρωμένη η εικόνα της Αθήνας θεωρήθηκε ότι έπρεπε να επεκταθούν οι νύξεις που υπήρχαν ως προς τα κοινωνικό - οικονομικά πλαίσια σε εκτενέστερες αναλύσεις.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Έτος δημοσίευσης:
2000
ISBN:
978-960-266-084-3
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
360

Πρόσφατες κριτικές

Το προϊόν δεν έχει κάποια αξιολόγηση προς το παρόν.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.

Σας προτείνουμε

Θέματα οικοδομικής

Θέματα οικοδομικής

Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή τ...

26,50 €
23,85 €
Περιβαλλοντική τεχνολογία

Περιβαλλοντική τεχνολογία

Το βιβλίο αποτελεί τη βάση για τη διδασκαλία του μ...

31,80 €
28,62 €
Επεξεργασία νερού

Επεξεργασία νερού

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρ...

26,50 €
23,85 €