Μαρίνα Πλούμπη

Μαρίνα Πλούμπη

Description

Η Μαρίνα Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις και δούλεψε σε μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αθήνας ως τουριστικός πράκτορας με ειδίκευση στα συνέδρια. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να αλλάξει πορεία και να ακολουθήσει το πάθος της, τη συγγραφή.

Ξαναμπήκε στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσει Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά της να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και άλλα να εκδίδονται σε συλλογικά έργα. «Η τελευταία γουλίτσα» είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της αλλά και το πρώτο στην Ελλάδα με θέμα τον αποθηλασμό των νηπίων. Ακολούθησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!» το οποίο είναι και το πρώτο ελληνικό βιβλίο διπλής ανάγνωσης.

Είναι μέλος του Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI),  Στον Ελληνικό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, εκπροσωπεί την Ελλάδα ως Ambassador στο Read to me Day-Australia και ως coordinator στο Multicultural Children’s Book Day (MCBD).

Είναι δημιουργός της Δράσης "Ελλάδα, Μονοπάτια Αφήγησης", η οποία είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου πραγματοποιεί αφηγήσεις σε σχολεία της ακριτικής Ελλάδας και της Ομογένειας. Συμμετέχει σε συναντήσεις ως ενεργό μέλος -σε τοπικούς και μη- συλλόγους υποστήριξης του θηλασμού και αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό οικογενειακό περιοδικό Familives.

Βιβλία του Συγγραφέα:

Ο Λευτέρης πάει βόλτα

Ο Λευτέρης πάει βόλτα

Ο Λευτέρης ανυπομονεί να πάει βόλτα στο πάρκο με τ...

14,33 €
12,90 €