Η τέχνη του Δημιουργικού Χορού

Συγγραφέας: Στέλλα Ρέτσιου
10,60€  9,54€

Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο για τη δημιουργική κίνηση και το χορό για τον Έλληνα εκπαιδευτικό, γυμναστή, δάσκαλο χορού, μουσικό, νηπιαγωγό και βρεφονηπιοκόμο, με την ελπίδα να βοηθήσει και να εμπλουτίσει το έργο του.

Οι έννοιες δημιουργική κίνηση και δημιουργικός χορός (Creative movement-Creative dance) συναντώνται στη βιβλιογραφία ως συνώνυμες και χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Στο βιβλίο αυτό, όπως θα διευκρινιστεί στην ενότητα «Ορισμός της δημιουργικής κίνησης-χορού και του αυτοσχεδιασμού», o δημιουργικός χορός ορίζεται ως η βαθμιαία ανέλιξη των δραστηριοτήτων δημιουργικής κίνησης σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

Η Ρέτσιου Στέλλα, είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Από το 2003 ως το 2012 εργάσθηκε ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Επίσης, από το 2004 ως σήμερα, διδάσκει το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής στο τμήμα Προσχολικής αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) . Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Master of education) με ειδίκευση στη Δημιουργική Κίνηση, Μουσικές σπουδές (Χαλκηδόνιο Ωδείο) και σπουδές Κλασσικού και Σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στην Αμερική.

 
ISBN: 978-960-266-502-2
Έτος έκδοσης: 2018
Διαστάσεις: 17x24
Σελίδες: 72
TOP