Ανατομικές Αλυσίδες: Mυοπεριτονιακοί Μεσημβρινοί για Χειροθεραπευτές, 3η έκδοση

Συγγραφέας: Thomas W. Myers
80,56€  72,50€
Η νέα έκδοση των Ανατομικών Αλυσίδων, καταγράφει τις επιμήκεις περιτονιακές συνδέσεις. To πώς δηλαδή οι μύες, είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι με το περιτονιακό δίκτυο  μέσω των περιτονιακών μεσημβρινών. Οι Ανατομικές Αλυσίδες, καθιερώνουν μία νέα οπτική γωνία στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Πλήρως εικονογραφημένο σε τετραχρωμία με νέα σχέδια και εικόνες καθώς και εφαρμογές της κίνησης σε στασικά και δυναμικά πρότυπα. Περιλαμβάνονται επίσης παραρτήματα, σχετικά που αναφέρονται στη συσχέτιση των ανατομικών αλυσίδων με τους μεσημβρινούς του βελονισμού. Μέχρι και σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερο από 100.000 βιβλία, με τις δύο πρώτες εκδόσεις και το βιβλίο διατίθεται σε 12 γλώσσες. Η 3η έκδοση ? μέχρι σήμερα στα Αγγλικά και Ελληνικά ? είναι πλήρως ανανεωμένη με τα νέα ευρήματα των ερευνών που σχετίζονται με τις περιτονίες, με προσθήκη ενός νέου κεφαλαίου που αφορά στη βάδιση από τον James Earls. Η νέα αυτή έκδοση παρέχει στους αγοραστές την πρόσβαση στην ιστοσελίδα των Ανατομικών Αλυσίδων μέσω την οποίας παρέχονται σειρά, σεμιναρίων μέσω του ιντερνέτ, ταινιών και άλλων προϊόντων και τα οποία ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χαρακτηριστικά
  • Διάταξη που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοεί γρήγορα την κεντρική  ιδέα ή να αποκτά μια λεπτομερέστερη κατανόηση μιας δεδομένης περιοχής ανάλογα με τις ανάγκες του.
  • Εικονίδια που κατευθύνουν τους αναγνώστες στις δικές τους περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, π.χ. χειροθεραπείας, οπτικής αξιολόγησης ή κινησιοθεραπευτικής εκπαίδευσης.
  • Ενδελεχής διερεύνηση των τελευταίων ερευνητικών αποδείξεων για την επιστημονική βάση των κοινών κλινικών ευρημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων περιτονιακων διατομών.
  • Συζήτηση σχετικά με το ρόλο της περιτονίας ως το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο μας.
  • Ενημερώσεις που προκύπτουν από τη συνεχή διδασκαλία και πρακτική - για παράδειγμα, ο ρόλος της περιτονίας στην κατανομή των φορτίσεων και ο τρόπος με τον οποίο τα πρότυπα καταπόνησης παράγουν πρότυπα πόνου.
  • Νέα ενότητα που αναλύει το ρόλο της θεωρίας του ανατομικού οδηγού των ανατομικών αλυσίδων στην ανάλυση του βάδισης.
  • Ιστότοπος που περιέχει σημαντικό συνοδευτικό υλικό των εννοιών που περιγράφονται στο βιβλίο όπως βιντεοκλίπ από τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανατομίας, dvds, γραφικά υπολογιστών, webinars και επιπλέον φωτογραφίες των πελατών για την εξάσκηση της οπτικής αξιολόγησης.
Για ποιον έχει δημιουργηθεί αυτό το  βιβλίο;
  • Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί για να ενδιαφέρει όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανθρώπινη δομή και κίνηση: Ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, personal trainers, οστεοπαθητικούς, χειροπρακτικούς, χειροθεραπευτές, καθηγητές γιόγκα, πιλάτες και βελονιστές.
Ο Thomas Mayers σπούδασε απευθείας με τη Δρ. Ida Rolf, τον Moshe Feldenkrais και τον Buckminster Fuller, καθώς και με μια ποικιλία από υψηλού επιπέδου χειροθεραπευτές. Το έργο του επηρεάζεται από κρανιακές, σπλαχνικές και ενδογενείς μελέτες κίνησης που έκανε με την Ευρωπαϊκή σχολή Οστεοπαθητικής.
Ο Tom έχει ασκήσει την δομική χειροθεραπεία (integrated manual therapy)  για πάνω από 30 χρόνια σε ποικίλα κλινικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων 10 ετών στο Λονδίνο, και πρακτικές στο Αμβούργο, στη Ρώμη, στο Ναϊρόμπι και στο Σίδνεϊ, καθώς και σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ .
Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δομικών Χειροθεραπευτών (Ιinternational Association of Structural Integrators). Ζώντας στην ακτή του Μain, ο Τομ και η σχολή του διεξάγουν προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παγκοσμίως.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=8drdrjEmwEE[/embed]
[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=0Qp1BSj3QG4[/embed]

Μετάφραση: Κουμουνδούρου Δήμητρα
Επιμέλεια: Φουσέκης Κωνσταντίνος
ISBN: 978-960-266-478-0
Έτος έκδοσης: 2018
Διαστάσεις: 21x29
Σελίδες: 320
TOP