31 Μαΐου, 2023

Το να είσαι γονιός δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Το να είσαι γονιός δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται αλλά και βάλλεται από παντού, το να είσαι γονιός δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη, μια ευθύνη που μεγαλώνει και μας γεμίζει άγχος, κούραση και πολλές υποχρεώσεις. Είναι ο γονιός που τρέχει κυριολεκτικά όλη μέρα να προλάβει τις δραστηριότητες του παιδιού, να καλύψει τις ανάγκες του, να φροντίσει για την ψυχαγωγία του αλλά κυρίως είναι αυτός που κοιμάται τελευταίος, μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλα λειτούργησαν σωστά (και) σήμερα και το παιδί του κοιμάται ασφαλές και ευτυχισμένο στο κρεβάτι του.

Η 1η Ιουνίου, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στους γονείς, στους ανθρώπους που δεν είναι υπεύθυνοι μόνο για τον ερχομό μας στον κόσμο αλλά αγωνιούν για το αν θα μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο και στέκονται στο πλάι μας, ό,τι κι αν συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ, ο οποίος επισημαίνει ότι για την ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων, τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Μην ξεχνάμε πως οι γονείς είναι η αρχή της εκάστοτε οικογένειας, δίχως τους οποίους όλοι οι υπόλοιποι κρίκοι δεν μπορούν να υπάρξουν.

Στις μέρες μας που ο θεσμός της οικογένειας μεταβάλλεται και νέοι τύποι ξεπηδούν, ενώ κάποιοι άλλοι συρρικνώνονται, η συγγραφέας Αθανασία Δαφιώτη έρχεται να μας θυμίσει τον θεσμό της πυρηνικής οικογένειας μέσα από το βιβλίο της «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης».

Μέσα από το τρυφερό αυτό βιβλίο, οι μικροί μας αναγνώστες μαθαίνουν για τα μέλη μίας οικογένειας, αποτυπώνουν τις δικές τους όμορφες στιγμές και μιλούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένα βιβλίο-λεύκωμα, με τις πρώτες ζωγραφιές και αναμνήσεις του παιδιού έτσι ώστε να συλλέξει και να διαμορφώσει το δικό του οικογενειακό άλμπουμ αγάπης!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.