26 Ιανουαρίου, 2023

Οι συνήθειες ενός βιβλιοφάγου

Οι συνήθειες ενός βιβλιοφάγου

Αν είσαι βιβλιοφάγος, τότε ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που σε χαρακτηρίζουν. Μην ανησυχείς, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα αλλά σε όλους μας! Όχι πως είμαστε τίποτα περίεργοι τύποι, αλλά να… Αγαπάμε τόσο τα βιβλία μας που δενόμαστε μαζί τους σε έσχατο βαθμό και προσαρμόζουμε τις ζωές και τις συνήθειές μας ανάλογα.

Για παράδειγμα, ένας βιβλιόφιλος δεν κάθεται απαραιτήτως σ’ ένα γραφείο για να διαβάσει. Μπορεί να τον δείτε με τα πόδια στον τοίχο, οκλαδόν στο πάτωμα, ξαπλωμένο στο πάτωμα, μπρούμυτα στο πάτωμα, πάντοτε αγκαλιά με το αγαπημένο του βιβλίο. Στο μεταξύ, το πάτωμα μπορεί να το βλέπει για ιπτάμενο χαλί και να φαντάζεται πως ταξιδεύει μαζί του σε άλλη γη και άλλη χώρα ή πως είναι πρίγκιπας με λευκό άλογο.

Στο μεταξύ, ταυτίζεται τόσο πολύ με αυτά που διαβάζει και με τους ήρωες των βιβλίων του που κλαίει με τη στεναχώρια τους και χαίρεται με τη χαρά τους. Αν δε κάποιος μας «αφήσει» χρόνους, τότε τα χαρτομάντιλα τον συντροφεύουν όλη νύχτα.

Και τώρα που είπαμε όλη νύχτα… Χμ, κανείς δεν κοιμάται αν δεν ρουφήξει όλες τις σελίδες. Κοινώς, ένας βιβλιόφιλος είναι η χαρά του ξενυχτιού αλλά σπίτι του.

Την κορυφαία συνήθεια ενός βιβλιόφιλου την αφήσαμε φυσικά για το τέλος. Έχει τόσα αδιάβαστα αλλά πάντα θέλει κι άλλα. Εννοείται πως τα αποκτά κιόλας. Αν διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ταυτιστήκατε μαζί μας, τότε είστε πολύ… φίλος μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.