10 Απριλίου, 2023

Mαθαίνουμε στα παιδιά κανόνες οδικής συμπεριφοράς

Mαθαίνουμε στα παιδιά κανόνες οδικής συμπεριφοράς

Mαθαίνουμε στα παιδιά κανόνες οδικής συμπεριφοράς με τη βοήθεια της Μαρίνας Πλούμπη

                                        Ο Λευτέρης πάει βόλτα – Ζώνη, κράνος, φύγαμε!

Τα παιδικά βιβλία είναι η καλύτερη ασπίδα για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας. Με τη βοήθειά τους πράγματα που μας δυσκολεύουν, όταν πρέπει να τα εξηγήσουμε στα παιδιά μας, γίνονται ακόμα και διασκεδαστικά. Ένα από αυτά είναι και οι κανόνες οδικής αγωγής.

Παρότι οι μικροί μας φίλοι δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσουν άμεσα όλους τους κανόνες, δεδομένου ότι δεν κυκλοφορούν μόνοι τους, είναι σημαντικό ωστόσο να τους γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, η γνωριμία μαζί τους μας οδηγεί στην απόκτηση βασικών γνώσεων ασφάλειας!

Οι ενδείξεις των φαναριών, ο έλεγχος του δρόμου και από τις δύο κατευθύνσεις,  η επιπλέον προσοχή τη νύχτα που η ορατότητα είναι μειωμένη είναι μερικά μόνο από τα θέματα που μας απασχολούν σε σχέση με τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι από παιδιά.

Η συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη στο νέο της βιβλίο «Ο Λευτέρης πάει βόλτα – Κράνος, ζώνη, φύγαμε!» επιλέγει να μας μιλήσει για την αναγκαιότητα του να φοράμε ζώνη στο αυτοκίνητο αλλά και κράνος, είτε είμαστε επιβάτες μιας μηχανής είτε ενός πατινιού.

Με τρόπο διασκεδαστικό, μέσα από πλούσια εικονογράφηση και με ήρωα τον μικρό Λευτέρη, η συγγραφέας εξηγεί τη σπουδαιότητα κάποιων εκ των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής, η εφαρμογή των οποίων κάνει το παιχνίδι μας ασφαλές και εμάς χαρούμενους!

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Ο Λευτέρης ανυπομονεί να πάει βόλτα στο πάρκο με την οικογένειά του, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Αρνείται να καθίσει στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου και δε θέλει να βάλει τη ζώνη ασφαλείας. Αυτό όμως είναι αδιαπραγμάτευτο. Τι θα επιλέξει άραγε; 

Ένα παιδικό βιβλίο για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Γιατί οι κανόνες ασφαλείας είναι απαραίτητο να τηρούνται από τη βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι τη βόλτα με το πατίνι. 

Στο βιβλίο εμπεριέχονται αυτοκόλλητα.

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4+.