5 Μαΐου, 2023

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Κάποια βρίσκονται σε όμορφες γωνιές των πόλεων και άλλα σε νησιά. Κάποια τα χαρακτηρίζει η ζεστή ατμόσφαιρα και άλλα η μινιμαλιστική διάθεση. Σε όλα όμως κοινό στοιχείο είναι η αγάπη για το βιβλίο. Είναι τα μικρά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν σε κάθε πόλη, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στην αγάπη των ιδιοκτητών τους για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Ζεστές γωνιές όπου ο καθένας μπορεί να αναζητήσει το δικό του αγαπημένο βιβλίο ή εκείνο που του ταιριάζει, χώροι που προωθούν την ανάγνωση και τον πολιτισμό, προσφέροντας μικρές αλλά πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης.  Κάθε επίσκεψη σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο είναι και μια μικρή περιπέτεια. Είναι σαν να βουτάς στον βυθό όπου σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις πολύτιμα πλάσματα του μύθου και της φαντασίας, της γνώσης και της αλήθειας.

Φέτος, η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων τιμάται από τις 22 μέχρι τις 27 Μάϊου. Εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς είναι μόνο μερικά από τα events που προγραμματίζονται καθώς τα μικρά βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην όμορφη αυτή γιορτή.  Μια γιορτή που προσδοκά να εξελιχθεί σε θεσμό, σε μια λογοτεχνική γιορτή για το βιβλίο. Το βιβλίο που μας συντροφεύει κάθε στιγμή, καλή ή κακή και μας ταξιδεύει χωρίς διαβατήριο, με εισιτήριο διαρκείας όπου εμείς θέλουμε.

Η ιδέα προέρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, τιμούν τα βιβλιοπωλεία με πλήθος εκδηλώσεων και σημείο αναφοράς, φυσικά, το βιβλίο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλες οι σχετικές δράσεις στοχεύουν στην προώθηση της φιλαναγνωσίας και στην ανάδειξη του πολιτισμού ως βασικού πυλώνα της ζωής.

Στηρίζοντας τα μικρά βιβλιοπωλεία στηρίζουμε το βιβλίο. Τι είναι για εσάς ένα μικρό βιβλιοπωλείο; Ένας ατμοσφαιρικός χώρος όπου μπορείτε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο; Το αγαπημένο σας μέρος να βρίσκεστε ή μήπως το κέντρο της ζωής στη γειτονιά σας; Ας μην ξεχνάμε, τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινοτήτων και συνδετικός ιστός για όλους τους βιβλιόφιλους. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.