25 Απριλίου, 2023

Δέκα πράγματα που ονειρεύεται ένας βιβλιόφιλος

Δέκα πράγματα που ονειρεύεται ένας βιβλιόφιλος

Εμείς οι βιβλιόφιλοι, πέρα από συνήθειες που μας χαρακτηρίζουν, έχουμε και όνειρα σχετικά με τον κόσμο του βιβλίου. Μα, ναι! Εννοείται ότι επενδύουμε σε αυτά, αφού τα βιβλία δεν είναι για μας άλλο απλώς ένα αντικείμενο στον χώρο μας. Μην ξεχνάτε πως τα βιβλία μας είναι οι καλύτεροί μας φίλοι! Τα προσέχουμε και κάνουμε όνειρα γι’ αυτά.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που ονειρεύεται κάθε βιβλιόφιλος. 

  1. Το νούμερο 1 αυτού του άρθρου δεν θα μπορούσε να είναι παρά ένα σπίτι γεμάτο βιβλίο! Βιβλία παντού, στην κουζίνα, στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο! Φυσικά θα είναι απαρτίζεται από έπιπλα – κατασκευές για να χωράνε όλα. Ε, πώς αλλιώς; Φανταστείτε έναν καναπέ -βιβλιοθήκη, ένα τραπέζι - βιβλιοθήκη, σκαλοπάτια από βιβλία, φωτιστικά φτιαγμένα από βιβλία. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
  2. Να έχει δικό του βιβλιοπωλείο ή να εργάζεται σε βιβλιοπωλείο για να μπορεί να έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον μαγικό αυτό κόσμο και να κάνει το χόμπι του επάγγελμα! Ακόμα καλύτερα, να τον ξεχάσουν κάποιο βράδυ σε ένα από αυτά, μήπως και τα βιβλία ζωντανέψουν όπως στις ταινίες.
  3. Να ταξιδέψει σε μέρη για τα οποία έχει διαβάσει σε βιβλία. Πόσες φορές δεν ονειρευτήκατε να βρεθείτε κάπου γιατί ο συγγραφέας περιέγραφε αυτόν τον τόπο με πολύ ιδιαίτερο τρόπο;
  4. Να γνωρίσει τους ήρωες του αγαπημένου του βιβλίου. Κι αν δεν υπάρχουν, να τους συναντήσει κάπου στον κόσμο.
  5. Να μπει στις σελίδες του βιβλίου που διαβάζει και να γίνει κομμάτι του. Να ζήσει ό,τι και οι ήρωές του.
  6. Να ερωτευτεί έναν βιβλιόφιλο για να μοιράζονται την κοινή τους αγάπη.
  7. Να επισκεφτεί τις σπουδαίες βιβλιοθήκες του κόσμου. Αχ, και είναι (ευτυχώς) τόσες πολλές!
  8. Να γνωρίσει τον αγαπημένο του συγγραφέα και να του υπογράψει το βιβλίο του.
  9. Να έχει το αγαπημένο του βιβλιοφιλικό καφέ ώστε να περνά εκεί τον ελεύθερο χρόνο του συνδυάζοντας τη συνήθεια του καφέ και της βόλτας με ό,τι αγαπά περισσότερο, δηλαδή το βιβλίο.
  10. Να δημιουργήσει μια λέσχη ανάγνωσης ώστε να μοιραστεί την κοινή του αγάπη με άλλους ανθρώπους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.