Οι Εκδόσεις Συμμετρία ιδρύθηκαν το 1986 με σκοπό την έκδοση και διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει ισχυρή θέση στο χώρο, με τις άριστα επιμελημένες εκδόσεις τους, την ποιότητα εκτύπωσης και την συνεπή σχέση της με τους συγγραφείς.

Σε συνεργασία με καθηγητές από τις περισσότερες σχολές του  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και διαφόρων σχολών από όλη τη χώρα, οι Εκδόσεις Συμμετρία έχουν εκδώσει και διανείμει χιλιάδες συγγράμματα, ενώ συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους πορεία σε συνεργασία με ξένους εκδοτικούς Οίκους όπως: Dover Publications, Fizmatlit, Elsevier, Penguin, Binomi Verlan GbR, εμπλουτίζοντας την βιβλιοθήκη τους και προσφέροντας στον Έλληνα αναγνώστη, εμπεριστατωμένες εκδόσεις.

Επιπλέον επεκτείνονται και σε εκδόσεις βιβλίων με ειδικά θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η πράσινη ενέργεια, η υγιεινή διατροφή, τον αυτισμό, τα σχολικά βοηθήματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, θέλοντας να συμβάλλουν στην σωστή ενημέρωση του κοινού με αξιόπιστα έργα για τα ευαίσθητα αυτά θέματα.